Zöld advent

Varrjatok karácsonyi gömböt

2020. december 22. 23:43 - nadetti

Ha szeretnétek valami kis újdonságot a fára, de nem akartok kétes körülmények között gyártott, messziről szállított díszeket, akkor varrjatok saját kezűleg.
karacsonyi_gomb_filcbol.jpg
Mintát nagyon egyszerűen tudtok alkotni a gömbre. (A sablonrajzolásról egy jégkoris példát hoztam. Ez nem a karácsonyi gömbökhöz készült, hanem egy másik projekthez, amiről majd egy másik posztban írok.) 
Keress rá okostelefonon vagy tableten a mintára, amivel alkotnál. 
sablonkeszites01.jpg
Miután kiválasztottad a tökéletes mintát, vedd elő a sütőpapírt / zsírpapírt. Feszítsd rá úgy a telefonod / táblagéped kijelzőjére, hogy csak oldalt érsz hozzá a telefonodhoz. Szorítsd le a papírt, aztán rajzold körbe a mintát ceruzával.
sablonkeszites02.jpg
És ezzel még nem ér véget a mutatvány. A sütőpapírt / zsírpapírt tedd rá egy papírlapra vagy kartonra úgy, hogy a ceruzarajzos oldala érintkezzen a másik papírral. Rajzold át a mintát újra. A ceruza nyomot fog hagyni a másik papíron. Mintha indigó lenne.
sablonkeszites03.jpg
sablonkeszites04.jpg
És ez természetesen működik fával, fallal, cseréppel. Mindennel, amire fog a ceruza.
És ezután az átmásolt mintát kedved szerint felhasználhatod. A sütőpapíron / zsírpapíron lévő mintát pedig még sokszor átrajzolhatod.
Aztán a textilgömbhöz vágj ki a kiválasztott alapanyagból kettő egyforma kört. Ezek megrajzolásához válassz egy akkora poharat, bögrét, csészét, amelyiknek a méretét ideálisnak tartod. A körök tetejére rajzolhatsz egy-egy kis négyzetet, ahová az akasztó jön majd, de ez nem kötelező.
Majd a megrajzolt, kivágott mintát varrd az egyik gömbre. Végül a két gömböt varrd össze úgy, hogy az akasztó is kerüljön fel a gömbre. Ezennel kész is vagyunk, mehet a dísz a fára.
karacsonyi_gomb_filcbol.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldadvent.blog.hu/api/trackback/id/tr2616355328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása