Zöld advent

A legtutibb karácsonyi ajándék - az ÁkomBákom könyvei és játékai

2023. december 15. 08:08 - nadetti

Mondanám, hogy Évát akkor ismertem meg, amikor a gyerekeink ugyanabba az osztályba kezdtek járni, de ez nem teljesen fedné a valóságot. Éva ugyanis nyitott egy fantasztikus hangulatú könyvesboltot Szeged belvárosában, engem meg, ugye, úgy vonzanak a könyvesboltok, mint molylepkét a lámpafény, szóval Hankával gyakran jártunk arrafelé már azelőtt is, hogy a gyerkőceink megkezdték volna közös iskolai tanulmányaikat.

zold_advent_blog_akombakom_konyv_jatek.jpg

Ami rögtön megfogott az ÁkomBákomban az az, hogy lépten-nyomon ott a jele a fenntarthatóság iránti szenvedélynek. Az egyik polcon környezetvédelmi témájú könyvek, a másik polcon természetes alapanyagú babák, a harmadik polcon Európában gyártott társasjátékok, a negyedik polcon méhviaszból készült kréták és gyurmák sorakoznak. Igazi kincses láda az egész üzlet, ahol folyton újabb és újabb kis csodákat lehet felfedezni.

A felsorolásomból láthatjátok, hogy az ÁkomBákomban nemcsak könyvekkel, hanem játékokkal is találkozhattok, Éva ugyanis folyamatosan törekszik arra, hogy napjaink rohanó életviteléből ki tudjanak lépni néha a családok, ki tudjanak kapcsolódni és a családtagoknak legyen lehetőségük egymásra hangolódni és egymásra figyelni. Ezért nagyon büszke arra, hogy az ÁkomBákomban található játékok többsége az egész család számára nyújt szórakozást. Éva számára nagyon fontos, hogy olyan játékok legyenek a kínálatban, amivel a szülő is szívesen játszik. A nevelés nem akkor történik, amikor direkt nevelni akarunk. A gyerek meghallja ugyan, amit mondunk neki, de nevelni sosem a hegyi beszédeinkkel fogunk, hanem azzal, amit teszünk, de leginkább azzal, ahogyan tesszük. A gyerekek hiperérzékenyek a szüleik hozzáállására. Sokkal inkább alakítja az értékrendjüket az a mentalitás, amivel benne vagyunk a tevékenységekben, mint maga a tevékenység. És ha egy társasjáték vagy egy könyv segít abban a szülőnek, hogy felszabadultan és hitelesen tudjon időt tölteni a családdal, akkor annak csodálatos hatása van a gyerekekre. Ennek elérésében segíthet az ÁkomBákom kínálata.

Az egyik legfontosabb, amit a gyerekeink egészségéért és boldogulásáért tehetünk az az, ha rendszeresen beszélgetünk velük a fenntarthatóságról. Erre tökéletesen alkalmasak például az ÁkomBákomban kapható könyvek: Óvd a bolygót! – Papír; Nagyon zöld könyv; Óvd a bolygót! – Szemét; A tápláló kert; 100 dolog, amit tehetsz a Földért; A jövőnk most kezdődik.

zold_advent_blog_akombakom_konyv_kornyezettudatossag_fenntarthatosag01.jpg

zold_advent_blog_akombakom_konyv_kornyezettudatossag_fenntarthatosag02.jpg

A Londji társasjátékai pedig nagyszerűen képviselik Évának azt a szándékát, hogy egy társasjáték legyen szórakozás az egész család számára, és a szülő ne csak azért üljön le, mert hát játszani is muszáj néha a gyerekkel…  Egyrészt a Londji termékcsalád minden elemét Spanyolországban gyártják, ami szintén egy jó téma, ha a gyerekekkel a környezettudatosságról akarunk beszélgetni. Másrészt a társasjátékaik között a kooperatív (együttműködő) és a kompetitív (versengő) játékok is megtalálhatóak, elősegítve ezzel azt, hogy a közös játék minél több olyan készséget és képességet fejlesszen a gyerekekben, ami az életben való boldoguláshoz kell. Az Álmodj egy fát – Dream a tree; a Mókusok viadala – Win, win, winter; A tündér és a varázsló – The fairy and the wizard és a Postás játék – Postman game is tökéletes választás a fa alá.

zold_advent_blog_akombakom_tarsasjatek_kornyezettudatossag_fenntarthatosag01.jpg

Kövessétek az ÁkomBákomot Facebookon és Instagramon! De még inkább: látogassatok el a boltba, ahol nemcsak fantasztikus kínálattal, de varázslatos hangulattal is találkozhattok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldadvent.blog.hu/api/trackback/id/tr7418281525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása