Zöld advent

Az ideális Mikulás-csomag

2017. december 04. 15:00 - nadetti

Az alábbi tanácsokat saját tapasztalataim, illetve a Tudatos Vásárlók Egyesülete cikkei alapján írtam.

Jobb megoldás a műanyag zacskó helyett a textilzsák.

A csokoládé jó választás, hiszen a kakaópor és a csokoládé beiktatása az étrendbe növeli az antioxidáns hatóanyagok bevitelét. Az antioxidánsoknak nagy szerepük van az egészség megóvásában, az öregedés lassításában és egyes betegségek kialakulásának megakadályozásában. Válasszunk minőségi, magas kakaótartalmú csokoládékat. 

fairtrade03.jpgKeressük a Fairtrade, azaz a méltányos kereskedelemből származó termékeket. A méltányos kereskedelem lényege, hogy az általános világpiaci áraktól függetlenül olyan árban állapodnak meg a résztvevők, amely valóban kifejezi az előállítók anyagi és munkaráfordításait. Ezáltal a termelők olyan továbbfejlesztett termelési rendszereket és munkakörülményeket tudnak átvenni, amelyek mind a gazdák, mind a munkások, mind pedig és a környezet hasznára válnak.
Ha azt gondoljuk, hogy ezek a termékek ritkák, mint a fehér holló, akkor van egy jó hírem. Az Aldi, a Lidl és a CBA polcain is megtalálhatóak.

  

Nem kötelező azonban édességgel teletömni a csomagot és a gyerkőcöt. Nagyon finom összeállítást készíthetünk gyümölcsökből, olajos magvakból. A mi hozzáállásunkon és példamutatásunkon múlik, hogy a gyerekek örüljenek a gyümölcsöknek és szívesen fogadják és fogyasszák azokat.

Illetve dönthetünk úgy, hogy a csizmácskákba inkább valamilyen élményt rejtünk. Lehet benne mozijegy, belépő egy bábszínházi előadásra vagy múzeumba. Elvihetjük a gyerekeket jégkorcsolyázni, vagy egyszerűen csak kirándulni a városba, hogy együtt megnézhessük a karácsonyi díszkivilágítást. A gyerekek számára ezek az együtt töltött alkalmak óriási élményt jelentenek. Ha hagyományt teremtünk belőlük, akkor nagyobb korukban is nagyon lelkesedni fognak ezért a napért, hiszen, ha a Mikulást már nem is várják, de a közös programokat igen.

varosi_fenyek.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldadvent.blog.hu/api/trackback/id/tr2113427655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása