Zöld advent

A legtutibb karácsonyi ajándék - Ökoanyu könyvei és tanfolyama

2023. december 16. 22:19 - nadetti

Nagy Rékára először az Ökoanyu című könyve kapcsán figyeltem fel. Bevallom őszintén, hogy női magazinokat már nagyon régóta nem olvasok, pedig Réka már évtizedek óta újságíróként dolgozik az online és a nyomtatott sajtóban is, a Nők Lapjában Ökoanyu címmel indult környezetvédelemre és fenntarthatóságra érzékenyítő rovata szintén hosszú évekkel ezelőtt.

De könyvmolyként nyilván nem véletlen, hogy engem a könyve kapcsán kezdett érdekelni Réka munkássága. Az Ökoanyu volt az első könyve, amit elolvastam. Az egyik évben ezt kértem a Jézuskától és legnagyobb örömömre meg is találtam a könyvet a fa alatt. Ebben egyrészt rengeteg információ található a környezetvédelemről, de nagyon informatív és laikusok számára is érthető formában. Másrészt rengeteg gyakorlatias és könnyen alkalmazható módszert mutat be annak érdekében, hogy lépésről-lépésre zöldíthessük az otthonunkat. A fejezetek címéből (Bevásárlás, Hulladék, Háztartás – olcsó és környezetbarát háztartási praktikák, Kozmetikumok, Ráadás) láthatjátok, hogy Réka igyekezett a hétköznapok elég nagy területét lefedni annak érdekében, hogy minél környezettudatosabban élhessük az életünket. A könyvben található egyik recept alapján például krémdezodort készítettem magamnak, amit rendszeresen készítek és imádom. A készítést is meg a dezodort is.

Az Ökoanyu elolvasása természetesen egyből rajongóvá tette, igazi példaképként tekintek Rékára. Ezért is esett le az állam, amikor idén márciusban személyesen is találkoztunk. Mégpedig annak az Ébresztő-órának köszönhetően, amiről korábban már írtam nektek. Az élet ugyanis úgy hozta, hogy Réka is részt vett azon a képzésen, aminek elvégzése után interaktív tanórák keretein belül játékos formában ismertethetjük meg a gyerekkel az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét. Réka jelenléte megerősítette számomra, hogy a környezeti és a társadalmi fenntarthatóságot egymástól elválaszthatatlanul kell kezelnünk, egyik sem képzelhető a másik nélkül.

 

zold_advent_blog_okoanyu_nagy_reka.jpg

 

És hogy Rékának köszönhetően mit ajándékozhatsz karácsonyra?

Mindegyik könyve tökéletes választás. Az Ökoanyu mellett találhatsz DIY ötleteket a boltban vásárolható termékek helyett az Ökoanyu – Csináld magad! könyvben. Az Ökobaba című kötetben mindent megtaláltok, ami ahhoz kell, hogy a baba környezete és nevelése a lehető legkörnyezettudatosabb legyen. Az Ökoanyu a konyhában nemcsak recepteket, de további környezettudatos ötleteket is tartalmaz. A Bolygómentő kézikönyv szuperhősöknek pedig Réka első gyereknek szóló könyve.

Ha interaktívabb élményt ajándékoznál, akkor pedig Réka tanfolyamát ajánlom fegyelmedbe, amelynek keretein belül elsajátíthatóak a vegyszermentes háztartás fortélyai.

 

Iratkozz fel Réka hírlevelére, kövesd őt Facebookon vagy Instagramon. És olvasd a könyveit!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldadvent.blog.hu/api/trackback/id/tr1118282675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása