Zöld advent

Legyen a könyv az első játék!

2018. november 18. 07:20 - nadetti

Napjainkra egyértelműen világossá vált, hogy nem tartható az a hagyományos modell, miszerint eltöltünk néhány évet az iskolapadban, majd a tanultak alapján eltöltünk néhány évtizedet a tanult szakmánkban. Folyamatosan tanulnunk kell, folyamatosan képeznünk kell magunkat. Az egyik kedvenc cikkem ebben a témában Judit és Tamás írása, talán azért, mert őket személyesen is van szerencsém ismerni, és nagyon hitelesen képviselik számomra az élethosszig tartó tanulás elvét.

Ahhoz, hogy egy gyerek sikeres legyen az életben, szeretnie kell tanulni. Ahhoz, hogy szeressen tanulni, ahhoz szeretnie kell olvasni. Ahhoz, hogy szeressen olvasni, első sorban a könyveket kell szeretnie. Bár radikálisan megváltoztak és változnak folyamatosan az olvasási szokásaik, de a néhány hónapos idegrendszernek mindenképpen a könyv formátummal kell először megismerkedni, a digitális médiának ugyanis ebben a korban semmilyen formában nincs fejlesztő hatása. Az érzékszervi tapasztalásnak van fejlesztő hatása. 

Ezért találtam azt ki, hogy workshopot tartok anyukáknak, annak érdekében, hogy textilkönyvet varrhassanak a gyerkőceiknek. A könyvet úgy állítottam össze, hogy azok az anyukák is boldoguljanak a megvarrással, akik saját bevallásuk szerint talán még soha nem fogtak tűt a kezükben. Adni valamit, amit saját kezűleg készítettünk, fantasztikus élmény.

Ehhez az élményhez szeretnék hozzájárulni a workshop keretein belül. Várok Szegeden mindenkit sok szeretettel!

montazs01.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldadvent.blog.hu/api/trackback/id/tr6514378666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása